© Rootsville.eu

The Allman Betts Band (US)
tiltle: Bless Your Heart
music: Southern Rock - Rock
release date: august 28, 2020
label: BMG Records
info artist: The Allman Betts Band

© Rootsville 2020


We schrijven 24 augustus 2018 toen de imposante tourbus de heilige grond van het "Gevarenwinkel" festival kwam op te draaien. Op de affiche die avond het "Dave Allman Project feat. Duane Betts", een naam die vrijwel onmiddellijk erna zou resulteren in "The Allman Betts Band". Een project waarbij de legacy van de "Allman Brothers" nieuw leven werd ingeblazen. Blues en rock uit de 70-ties en daar zijn we uiteraard tuk op.

Met deze "Bless Your Heart" stellen Devon Allman en Duane Betts hun nieuwste album voor en trekt Devon meteen met de opener "Pale Horse Rider" alle registers open. Het album werd opgenomen in de legendarische Muscle Shoals Sound Studio in Alabama op 2-inch tape. De line-up van Devon Allman (gitaar, zang), Duane Betts (gitaar, zang), Berry Duane Oakley (bas, zang), Johnny Stachela (gitaar, zang), John Ginty (keyboards), R Scott Bryan (percussie, zang), en John Lum (drums) demonstreert de collectieve kracht van hun symbolische geboorteplaats. Over het geheel genomen zijn ze een liefdesbrief aan fans van Amerikaanse rootsmuziek en een eerbetoon aan enkele van de beste rockmuziek die ooit is gedraaid.

"Carolina Song" is zo een typische Southern Rock nummer en met het door Duane gebrachte "King Crawler" blijven ze in het straatje van good rockin' music. Met "Savannah’s Dream3 brengen de heren ons een 12 minuten lang instrumentaal interludium. Prachtig om naar te luisteren waarbij de passie van de originele Allman Brothers op het voorplan treed. Een meesterstuk dat e familie-erfenis op de meest prachtige manier in stand houdt. Ook bij "Southern Rain" druipt de Allman magie er zo af.

Het verfrissende "Magnolia Road" werd geselecteerd om te worden uitgebracht als eerste single van deze "Bless Your Heart". Een mix tussen de "Greatfull Death en die andere legendarische groep "The Band". Ook bij "Should We Ever Part" en " The Doctor’s Daughter" laten ze je achter met open mond van verbazing en bevestigen Devon en Duane dat hun "The Allman Betts Band" vandaag de dag de beste Southern Rock/Rock band is van het moment. Congratulations!


tracks:

01. Pale Horse Rider
02. Carolina Song
03. King Crawler
04. Ashes of My Lover
05. Savannah’s Dream
06. Airboats & Cocaine
07. Southern Rain
08. Rivers Run
09. Magnolia Road
10. Should We Ever Part
11. The Doctor’s Daughter
12. Much Obliged
13. Congratulations

musicians:

Devon Allman – gitaar, zang
Duane Betts – gitaar, zang
Berry Duane Oakley – bas, zang
Johnny Stachela – gitaar, zang
John Ginty – toetsenborden
R Scott Bryan – percussie, zang
John Lum – drums